CHARACTERISTICS OF ENERGY AND PROTEIN FOODS. A REPORT
DOI:
https://doi.org/10.32435/envsmoke.20203390-93Keywords:
Concentrates, Management, StudentsAbstract
The feed formulation is a tool of great importance for technicians and producers of domestic animals, since the nutritional requirements of animals must be met, so that they can present a good productive and reproductive performance, directly related to viability, technical and economic value of the animal production system. Veterinary medicine students, during the animal nutrition discipline, had the opportunity to study concentrates, which is reported in this article.Downloads
References
BERCHIELLI, T.T.; PIRES, A.V.; OLIVEIRA, S.G. Nutrição de ruminantes. Jaboticabal. FAPESP, 2006.
BRITO, A.S.; NOBRE, F.V.; FONSECA, J.R.R.F. Bovinocultura leiteira: informações técnicas e de gestão. SEBRAE/RN, 320 p. 2009.
CAPPELLE, E.R. Tabelas de composição dos alimentos, estimativa do valor energético e predição do consumo e do ganho de peso de bovinos. Tese (Doutorado em Zootecnia) – Departamento de Zootecnia da Universidade Federal de Viçosa, Minas Gerais: UFV, 369p. 2000.
ESTEVES, S.N. Concentrados proteicos e energéticos mais utilizados na formulação de rações para bovinos. In: XIV Semana do Estudante, São Carlos-SP: EMBRAPA Sudeste. p. 72-79, 2000.
FERREIRA, A.M.S. Consumo observado e predito pelos sistemas nutricionais em bovinos de corte confinados. Mestrado (Dissertação, Pós-Graduação em Ciências Veterinárias da Universidade Federal de Uberlândia) Uberlândia, Minas Gerais, p. 69. 2019.
FURTADO, G.D.; SILVA, A.S.; TELES, J.A.A. Estudo do comportamento e a medicina veterinária da conservação. Environmental Smoke, João Pessoa, v. 1, n. 2, p. 176-182, 2018.
VASCONCELOS, R.M.J. Manejo reprodutivo em vacas leiteiras. In: Bovinocultura Leiteira. EMPARN, Natal, 2008.
Downloads
Published
How to Cite
Issue
Section
License
The copyright for manuscripts published in Environmental Smoke belongs to the author, with first publication rights for the journal. The published articles are of total and exclusive responsibility of the authors.